Az adat a kulcs a sikeredhez. Tudod, hogyan használd?

Written by ervin

11/06/2020

Adat alapú működés: ezt hallod minden csatornán. Ha nem adatok alapján hozol döntést lemaradsz, kimaradsz, te leszel a lúzer. 

Már jó eséllyel szorgosan el is kezdtél adatokat gyűjteni. A Google Analytics bekötve a weboldaladra, és haddszóljon. Majd a marketinges tudja, mihez kezdjen vele. A látogatók nagyrésze 20 és 25 év közötti nő. Legközelebb rájuk céloz a kampányban. De csak a felszínt kaparjátok. 

Jó eséllyel a legtöbb szervezethez hasonlóan a Te céged is elveszik a Google Analytics kimutatás és adatrengetegében. Kattintasz, egyre lennebb mész, amíg a végén már azt sem tudod honnan indultál, mit akarsz megtudni, meg amúgy is, mi ez az adat a kazah látogatókról? Az agyad riaszt, túl sok mindent kellene befogadni, egyszerűsíts. Maradsz a kézzelfogható demográfiai adatoknál, csak ami azonnal emészthető.

Adat alapon működsz? Felszínesen. Buzzword szinten. Elmondhatod az ügyfeleidnek, a főnöködnek, de eredményt nem látsz. Mert éppen az adatalapú működés a fő eszenciája hiányzik: a döntéstámogatás.

Az adatokkal pont az a baj, hogy adatok

Analytics.logEvent: [“Action”,{“name”:”CartFinalisation”,”screen “:”CartScreen”,”value”:”ButtonPressed”}] 

Érted?

Ha eleget töröd a fejed, biztosan: valaki éppen a vásárlását véglegesíti. De honnan érkezett? És vajon miért állt meg itt?

Az adat önmagában nem több néhány bájtnyi csomagnál, amitől OKOSABB LEHETSZ

De csak akkor, ha képes vagy információvá alakítani. Mert csak releváns információk alapján tudsz olyan döntéseket hozni, amikkel fejlődik a céged.

Ha ez megvan, tudni fogod, miért lehet az, hogy 2000-ren letöltik az alkalmazásodat, de csak 1000-ren jutnak el a regisztrációig. Hogy vajon miért lehet az, hogy a weboldaladat legtöbben a 20 és 25 közötti nők látogatják, de ők a vásárlók csupán 10%-át teszik ki? 

Cselekedhető információ, hogy tudd, mi a következő lépés

Tudjuk, hogy a több száz órányi munka után, amit velünk együtt egy app tervezésével, kidolgozásával az töltesz minden egyértelművé válik. Neked és nekünk.

De a user vajon tudja, mit kezdjen az onboarding során felugró 6. kérdéssel, és hogy miért is kellene megválaszolnia? Vagy inkább hagyja az egészet a francba, bezárja az alkalmazást, majd leközelebb csak akkor néz rá, amikor törli a felesleges appokat a mobiljáról.

Hogy azok az alkalmazások, amiket velünk fejlesztesz ne jussanak erre a sorsra, mi nem csak analitikai eszközökkel látjuk el őket és adatokat gyűjtünk, hanem kapsz egy dashboardot, ahol vizualizálva értelmezhetővé tesszük a begyűjtött adatokat, és csak azokat az információkat jelenítjük meg, amire szükséged van. Te azonnal látod, mit szeretnek a felhasználóid. Tudod hol vannak a szoftver szűk keresztmetszetei, miken kell változtatnunk ahhoz, hogy használják is az alkalmazást az emberek. És már a következő lépést tervezed, cselekedsz. Együtt fejlesztünk tovább.

Contact Us

9 + 5 =